День пам'яті жертв голодоморів

Літопис буття нашого народу зберігає пам’ять про багато історичних подій, як славетних, так і драматичних. Однією з найбільш жахливих трагедій для України став Голодомор 1932-1933 років. Століття відділяє нас від чорної сторінки в історії українського народу, але й сьогодні наше горе не вщухає, наповнюючи душу скорботою і спонукаючи підносити Богу молитву за мільйони невинних жертв.

Господь дав українцям у володіння родючу землю, плідну й благодатну, де виконуючи заповідь про працю на ній, сумлінний і дбайливий трудівник завжди отримував щедрі врожаї.

Однак, у буремному ХХ столітті весь Центр, Південь, Північ та Схід сучасної України зазнали страшного лиха: мільйони людей прийняли мученицьку смерть від масового голоду. Це сталося не через пошесть чи неврожай. Голодомор був однією з ланок репресивного ланцюга більшовицької влади, яка взяла на озброєння ідеологію побудови світу на нових засадах – без Бога та морального закону.

Цими днями ми вшановуємо пам'ять жертв Голодомору, який був цинічно й жорстоко спланований сталінським режимом з метою придушення волі усього українського народу до опору тоталітарній системі, до національного відродження. Згадуючи жертв Голодомору та політичних репресій того страшного часу, закликаю всіх зберегти пам'ять про ті страшні часи та вознести молитви за упокій душ голодом вбитих безневинних жертв. Нехай пам’ять про них буде священною для нинішніх і майбутніх поколінь! І ніколи, скільки б не минуло часу, не маємо права забути одну з найстрашніших сторінок нашого минулого...

Кiлькiсть переглядiв: 175

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.